11 lakásos tetőtérbeépítés tanulmányterve a Kerepesi úton, 2005 (en translation)

kerepesi homlokzat

Tervezők:

Építészet: Medgyasszay Péter, Büki Péter
Statika: Kovács Antal

Környezettudatos elemek

Telepítés

Meglévő épület tetőterében kíván a terv 11 újabb lakást kialakítani, mely növeli ugyan a terület beépítettségét, sűrűségét, ugyanakkor a tervezett zöldtető felületekkel növeli a zöldterület mértékét az amúgy 0%-os zöldterületi mutatóval rendelkező telken.

Környezetkímélő anyagok

A tervezett beépítés belső tereiben természetes és ökológikus anyagok felhasználására tettünk javaslatot (fa parketta viaszolva, fa nyílászárók oldószermentes lazúr bevonatokkal kezelve, stb.).

Extra hőszigetelés

Külső térdfalakra 12 cm Rockwool Delta hőszigetelés. Tetőtér ferde részein 12 + 8 cm Rockwool Delta hőszigetelés, valamint 5 cm Heraklith lemezek gipszkarton burkolattal.

Aktív szoláris tervezés

Az épület utcafronton lévő déli tetősíkjára, valamint az udvari front zöldtetővel burkolt tetőfelületére délre tájolt elhelyezéssel a melegvíz termelésre rásegítő napkollektorok telepítését terveztük be.

Biomassza hasznosítás

A nappali helyiségébe kandalló kialakítása lett betervezve.

Egyebek

A megbízó átadta a beruházás jogát egy ingatlanfejlesztőnek, aki nem a tervezett koncepció mentén tervezi a tetőtér beépítését. Tervezett formában történő megvalósulása nem várható.